Welkom! 

Stéphanie Arnhem - Katrien Becq - Noor De Vrij - Elke Van Weert - Annie Van den Dorpe


Stéphanie Arnhem heeft een diploma psychologie aan de Katholieke Universiteit Leuven behaald (master in de klinische gezondheidspsychologie). Nadien heeft ze zich verder gespecialiseerd in het werken met gezinnen, met eerst een postgraduaat in de psychopedagogische counseling en vervolgens met een uitgebreid postgraduaat in de systeem-, relatie-, en gezinspsychotherapie. Verder heeft ze ook een specialisatie in het behandelen van trauma’s. ‘Eye movement desensitisation and reprocessing’ (EMDR) richt zich op het verwerken van negatieve ervaringen. Onderzoek heeft aangetoond dat het mogelijk is een grote verscheidenheid aan psychische aandoeningen en klachten te behandelen, die gepaard gaan met vermijdingsgedrag, somberheid en/of gevoelens van angst, schaamte, verdriet, schuld of boosheid. Voor meer informatie zie http://www.emdr.nl.

Na haar studies heeft ze zowel op therapeutisch vlak ervaring opgedaan als op gebied van zelfmoordpreventie als stafmedewerker aan het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. 

Ze is aangesloten bij de Belgische Vereniging voor Relatietherapie Gezinstherapie en Systeemcounseling (www.bvrgs.be) en heeft een erkenningsnummer bij de psychologencommissie, namelijk 852109455 (www.psychologencommissie.be).

 Naast dit werk in de praktijk is Stéphanie ook lector binnen Toegepaste Psychologie aan de AP Hogeschool te Antwerpen. 

Katrien Becq is Master in de Klinische psychologie (KULeuven). Zij deed ruime ervaring op in de begeleiding van kinderen, jongeren en hun ouders met diverse medische, psychische en emotionele problemen tijdens en na hun opname in een ziekenhuis. Zo heeft ze o.m. kennis van diagnostiek en therapeutische interventies bij angstklachten, depressieve stemmingen, verwerkingsprocessen van chronische ziektes, voedingsproblemen, obesitas, diabetes, slaapproblemen, stoelgangsproblemen, rouw, pedagogische thema’s, …

In haar therapeutische contacten streeft ze naar een contextuele benadering van de cliënt, aangevuld met gedragstherapeutische principes. Er wordt stilgestaan bij en geluisterd naar het verhaal van ieder individu om op zoek te gaan naar krachtbronnen. Op die manier worden voorwaarden geschept waarbinnen ieder zijn eigen oplossingen en waarden kan hervinden en communicatie op gang kan komen.

Ze volgde de introductiecursus contextuele therapie en diverse workshops rond acceptance-commitment therapie. Daarnaast verdiept ze zich in Oplossingsgericht Hulpverlenen en de methodiek van Signs of Safety. Het werken in de praktijk doet ze als aanvulling op haar job als consulent binnen het ondersteuningscentrum Jongerenwelzijn.

Katrien Becq is lid van de VVKP (Vlaamse Vereniging voor Klinische Psychologen), BFP (Belgische Federatie van Psychologen) en is aangesloten bij de Psychologencommissie (erkenningsnummer: 832107075). Ze neemt deel aan de intervisiegroep verbonden aan de praktijk.

Noor De Vrij is afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de Vrije Universiteit Brussel. Zij volgde bijkomend een tweejarig postgraduaat gedragscounseling (Thomas Moore) en volgt momenteel een vierjarige postgraduaatopleiding in de systeemtheoretische psychotherapie (Interactie-Academie i.s.m. Universiteit Antwerpen).

In Therapiecentrum Rivierenland werkt Noor met jongvolwassenen, volwassenen en koppels met uiteenlopende vragen.​
Naast Therapiecentrum Rivierenland werkt Noor ook op dagbehandeling Koraal van Psychiatrisch Centrum Bethanië in Zoersel. Ze werkt er met volwassenen met stemmings- en persoonlijkheidsproblemen.
Erkenningsnummer psychologencommissie: 892123952

Elke Van Weert behaalde een master in de klinische psychologie (KULeuven) en focust zich in haar werk op de doelgroepen van volwassenen en ouderen. Na haar studies volgde ze een bijkomende opleiding in de Eerstelijnspsychologische zorg (UGent) en momenteel volgt ze een vierjarige postgraduaatopleiding in de systeemtheoretische psychotherapie (Interactie-Academie i.s.m. Universiteit Antwerpen). 

In de praktijk werkt ze voornamelijk als eerstelijnspsycholoog en biedt ze laagdrempelige en kortdurende gespreksondersteuning bij milde tot matige psychische klachten, zoals bijvoorbeeld depressieve en angstklachten, rouw en verlies, stress, … . Gedurende de gesprekken wordt een nauwe samenwerking verwacht: het is namelijk de bedoeling dat de cliënt tussentijds ook zelf aan de slag gaat. Daarnaast kunnen ook koppels en gezinnen bij haar terecht. 

Naast het werk als klinisch psycholoog in de praktijk werkt Elke als psycholoog in het mobiel team SPPiT en SPPiT-plus voor langdurige zorg aan huis (regio Halle-Vilvoorde), gericht op volwassenen en ouderen. 

Elke is lid van de VVKP (Vlaamse Vereniging voor Klinische Psychologen), BFP (Belgische Federatie van Psychologen) en is aangesloten bij de Psychologencommissie (erkenningsnummer: 922116842). Ze neemt deel aan de intervisiegroep verbonden aan de praktijk.

Annie Van den Dorpe is psychologisch consulent en begeleidt (jong)volwassenen met lichte tot matige klachten die verband houden met depressie, angst, trauma, perfectionisme, people pleasing en stress.

Annie behaalde een bachelordiploma in de Toegepaste Psychologie aan de AP Hogeschool (afstudeerrichting pedagogische, klinische en arbeidspsychologie) en heeft zich verder gespecialiseerd in ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en Brainspotting voor volwassenen.  
ACT is een cognitieve gedragstherapie die tot doel heeft om zich zowel te leren openstellen voor en losmaken van moeilijke en/ of pijnlijke gedachten en gevoelens als te bouwen aan een rijk en zinvol leven.
Brainspotting is ontstaan uit EMDR en maakt gebruik van het zelfregulerend vermogen van het lichaam om de verwerking van onverwerkte informatie (bv. bij trauma) te voltooien. Brainspotting wordt ingezet bij trauma, dissociatie, stressgerelateerde klachten, chronische pijnen en angststoornissen (https://brainspotting.be).

Annie is lid van de Beroepsvereniging voor Psychologisch Consulenten (BPC) en is naast het begeleiden van cliënten in de praktijk ook werkzaam als stafmedewerker bij het Centrum ter Preventie van Zelfdoding.